17. 11. 2020 - Vše

Jak opravit špatnou kancelářskou akustiku?

Pokud je akustika v kanceláři špatná, může způsobit vašemu podnikání mnoho problémů. V hlučném prostředí klesá pracovní výkonnost zaměstnanců, častěji dochází ke komunikačnímu šumu a špatná akustika může mít za následek i zdravotní problémy vás a vašich zaměstnanců. Zdravý zvuk v kanceláři je pro podnikání velmi důležitý. Jak napravit špatnou kancelářskou akustiku?

Prvním krokem ke zlepšení je přiznání si problému. Zvuk není viditelný tak jako porouchaná elektronika, a proto je to problém, který podnikatelé často ignorují a nepřipouští si, že za problémem v podnikání může být právě špatná akustika.

Pokud jste hovořili se svým týmem a zákazníky a určili problémovou oblast, je třeba si najmout firmu, která přijde a zhodnotí prostory. Následně vám přesně definuje problém a nabídne doporučení na zvukovou izolaci a odhlučnění prostor. Tato řešení mohou pomoci zvýšit produktivitu vaší společnosti a zároveň snížit náklady. 

V ideálním případě by měl být hluk ve vaší kanceláři v rozmezí 40 až 50 dB, zatímco konferenční prostory a soukromé kanceláře by měly mít hodnoty od 35 do 40 dB. Tyto údaje se samozřejmě mohou lišit od podniku k podniku a například uspořádání vaší kanceláře může vyžadovat nižší úroveň decibelů pro maximální účinnost.

Jak odhlučnit kancelář?

Zvuková izolace stěn pomůže regulovat zvuk v celé vaší kanceláři. Akusticky absorpční materiály pohlcují zvuk a zabraňují jeho volnému odrážení po celé kanceláři, což pomůže eliminovat nepříjemný šum a možnou ozvěnu ve vašich prostorách. Pokud vás ruší zvuky z venku nebo z chodby, budete zřejmě potřebovat odhlučnit dveře.

Možná vás to překvapí, ale stěny ve vaší kanceláři nejsou tak pevné, jak se zdá. Ve skutečnosti mohou mít několik malých otvorů, které jsou příčinou akustických problémů. Například pokud kabelové dráty vedou přes stěnu z vedlejší místnosti, vedou vlastně přes otvor ve stěně. I taková „drobnost“ může být příčinou zvýšeného hluku ve vaší kanceláři. Kromě stěn bude možná nutné odhlučnit i strop. Týká se to hlavně velkých, otevřených kanceláří. Pokud sídlíte v poschodí, bude možná zapotřebí upravit i podlahy.

Špatná kancelářská akustika může mít vliv na konferenční hovory, může rušit pozornost spolupracovníků a nepříznivě ovlivňovat produktivitu. Existuje mnoho technik, které se dají použít ke snížení nežádoucího zvuku v kanceláři. Profesionální firma vám vytvoří řešení na míru kombinací několika strategií a pomůže vám vytvořit příjemný prostor, kde se budete nerušeně soustředit na svoji práci.

Úprava akustiky v kancelářských prostorách nemusí být náročným problémem, pokud si najdete firmu, která vám se vším pomůže. Kontaktujte nás a my zařídíme, aby byl zvuk ve vaší kanceláři příjemný.